Comercial Hostelera enpresak KEM sistema garatu du, sukaldean eraginkortasun energetikoa kontrolatzaileko xedearekin

0
PRUEBA

Comercial Hostelera enpresak bere produktuen berrikuntza du ezaugarri nabarmen bezala, ostalaritzako segmentu guztientzat neurrira egindako proiektuak egiten baititu. Duela gutxi KEM sistema garatu du, sukaldeko eraginkortasun energetikoaren kontrolatzailea, aparatuei beharrezko energia hornitzeaz arduratzen dena. Horrela, kontsumo kopuruen % 50erainoko murrizketak lortu daitezke. Gainera, erauzketa adimenduneko E-VESS sistema garatu du ere, sukaldeko erabileraren une bakoitzera egokitzeko erauzketa automatizatzen duena eta sukaldeko langileen erosotasun handiagorako aire freskoaren fluxuak ematen dituena. “Gure zerbitzu-eskaintza etengabeko berrikuntzan oinarritzen da, bezeroen beharretara eta merkatuko aldaketetara egokitzen baikara”, aitortu du Aritz Ajuria Comercial Hostelerako Marketin eta Finantzako arduradunak. 

Gainera, duela gutxi, euskal enpresak ostalaritza-establezimenduei, elikagaien industriari, haragi-sektoreari, supermerkatuei, arrandegiari eta egoitza eta jantoki kolektiboei (enpresa, ikastetxeak…) zuzendutako sukaldaritza-prozesuen aholkularitza-zerbitzua merkaturatu du. Ajuriak adierazi duenez, “zerbitzua plater prestatuak merkaturatzean oinarritzen da, edo errezeta osasungarriagoak modu eraginkorragoan eta jasangarriagoan eginda”.  

Horrela, makineriaren eta eskuragarri dagoen espazioaren aprobetxamendu handiagoa lortzen da. Gainera, bezeroei balio erantsi handiagoa eskaintzen zaie, baldintza organoleptiko, kalitate eta kontserbazio baldintza hobeak dituzten produktuak merkaturatzea ahalbidetzen baitu.  

Neurrira egindako sukalde industrialen proiektuak

Gipuzkoako enpresak, duela 50 urte baino gehiagotik, sukalde industrialen neurrira egindako proiektuak garatzen ditu hainbat sektoretan, hala nola ostalaritzan, hoteletan, ospitaleetan, elikagaien-sektorean edo bizitegi-sektorean. Soluzio integral bat eskaintzen du, espazioaren kontzeptualizazioan eta diseinuan oinarrituta, “lan-fluxuak maximizatzeko eta osasun-baldintzak eta elikadura-higienea, kontrola, eraginkortasuna eta sukaldaritza-taldearen erosotasuna hobetzeko”, konpainiaren ordezkariak nabarmendu duenez.  

Gainera, obra egiten du enpresak, beharrezko gremio guztiak koordinatuz, eta epe luzerako eraginkortasuna eta errentagarritasuna bermatzen ditu. Ordezkariak adierazi duenez, “prebentzioan oinarritutako mantentze-zerbitzua du enpresak, makina geldi ez dadin eta erakundean instalazioa zaintzeko ohitura ezartzeko”.  

Ildo horretan, Comericial Hostelerarentzat erronka nagusia “bere bezeroei proiektuaren garapenean laguntzeko gai izatea da, prozesuen eraginkortasunaren arloan eta kontsumoen aurrezpenean soluzio integralak emanez, funtsezko laguntzailea bihurtuz”, zehaztu du. 

Donostiako enpresak 56 langile ditu, dibisioetan banatuta, Gipuzkoan, Bizkaian, Araban, Nafarroan eta Madrilen. “Bizkaian eta Madrilen ditugu langileen hazkunde-tasarik handienak merkatu horietan lider izateko erronka handiari heltzeko”, zehaztu du finantza- eta marketin-arduradunak. 

Une honetan, Gasteizen, Iruñean, Donostian, Bilbon, Madrilen eta Errioxan egiten du lan. “Gainera, gure bezeroen eskutik Frantzia hegoaldera, Parisera, Londresera, Berlinera eta Saudi Arabiara iritsi gara”. 

Bere bezeroen artean daude, jatetxeen sektorean, Cenado de Amós, Akelarre edo Txirene ; Maria Cristina, Tayko Bilbao edo Arima hotelak; osasun-zentroak eta ospitaleak, hala nola Poliklinika Gipuzkoa edo Nafarroako Unibertsitate Klinika; ikastetxeak eta kolektiboak, hala nola Tekniker, Belagua Colegio Mayor edo Gamarra Ostalaritza Eskola; eta elikagaien sektorean, Amaya Panifikatzailea edo Angulas Aguinaga. 

Euskal enpresak 14 milioi euroko fakturazioa izan zuen 2021ean. “2022rako aurreikuspenak are hobeak dira, eta ordezkaritza guztietan eta negozio-unitate guztietan 20 milioi euroko fakturazioa lortzea espero dugu”, Aritz Ajuriaren esanetan. 

Euskal enpresen artean berrikuntza bultzatzeko, enpresa txiki eta ertainetatik konpainia handietaraino, SPRI Taldeak Hazinnova, BDHI Konexio edo Innobideak bezalako berrikuntzarako programak eta laguntzak ditu.   

Lotutako albisteak



21 urria, 2022

Berrikuntza

Azaroaren 9an Donostian, Global Innovation Day


Irakurri gehiago



20 urria, 2022

Berrikuntza

Markina-Ondarroa, Durangaldea, Arratia-Nerbioi eta Gernika-Bermeoko 37 enpresak jaso dute gaur enpresa berritzailearen Hazinnova akreditazioa


Irakurri gehiago



13 urria, 2022

Berrikuntza

Deltecok Fabrikazio Aditiboko dibisio berri bat sortu du eta urtarrilean artezketa prozesuetarako beste bat sortuko du


Irakurri gehiago



13 urria, 2022

Berrikuntza

Urola Erdia, Urola Garaia, Debagoiena, Debabarrena eta Goierriko 33 enpresak jaso dute gaur enpresa berritzailearen Hazinnova akreditazioa


Irakurri gehiago



11 urria, 2022

Berrikuntza

Villarrealen La Ceramica estadio berrituak Ensamblajes Ferri enpresaren presentzia izango du


Irakurri gehiago

Joan blog-era