Bizkaiko Txakolinak 2022. urteko uzta aurkeztu du

0
PRUEBA

Bizkaiko Txakolinak Bizkaiko Txakolinaren Eguna ospatu du gaur Bilboko SILOn. Bertan, hiru elaborazio estilo ezberdinez egindako urtaro berria aurkeztu du.

Bizkaiko ostalaritzako hiru eskolak enbaxadore izendatu dituzte urte honetarako.

Bizkaiko Txakolinak BIZKAIKO TXAKOLINAREN EGUNA ospatu du gaur, txakolinaren azken urtea aurkezteko eta enbaxadore berriak izendatzeko.

Ekitaldia Zigor Iturrieta aurkezle, sukaldari, kirolari eta Txoriene saioko aurkezlearen eskutik hasi da, eta Bizkaiko txakolinaren botilen atzean ezkutatutako sekretuak aletu ditu, erakundeen, Kontseilu Arautzaileko ordezkarien, upategien eta sommelierren eskutik.

Garikoitz Rios Kontseilu Arautzaileko presidenteak eskertu egin du aurreko kontseiluak egindako lana, eta duela gutxi osatutako talde berriari ongietorria eman dio. Azpimarratu du azken urteotan asko aurreratu dugun arren, etorkizunerako ere erronka garrantzitsuak ditugula.

Azpimarratzekoa da Bizkaiko Foru Aldundiarekin egiten ari diren proiektu estrategikoa, iraunkortasun integralaren kontzeptu diferentzialean aurrera egiteko, sektorearen etorkizunerako funtsezkoa baita, eta Eusko Jaurlaritzarekin, BFArekin, Hazirekin eta EHUrekin batera egindako lana, sektorearen errealitate berriari estaldura emango dion baldintza-agiri berri bat onartzeko.

Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagaien Politikako sailburuordeak, Bittor Orozek, sektorearen ezinbesteko erresilientzia nabarmendu du, eta zorionak eman dizkie egindako bideagatik eta egiten ari diren lan handiagatik.

Amaia Antxustegi Jasangarritasun eta Ingurune Naturaleko foru diputatuak mahastiak praktika iraunkorragoetara bihurtzeko sektorearekin batera lantzen ari den proiektu estrategikoaren berri eman du.

Gure gastronomiaren hiru ordezkari handi izendatu dituzte mezulari: Leioako Ostalaritza Eskola, Galdakaoko Ostalaritza Eskola eta ESHBI Bilboko Goi Mailako Ostalaritza Eskola. Organismo biziak, jakintzaren, zerbitzu onaren eta tokiko produktuaren potentzialaren transmisioari eta haren mihiztadurari balioa emateko.

Urte berri honetako kortxoa kentzea berezia izan da, hiru ardo mota deskortxatu baitira: txakolin instituzionala, sortu berri den Bereziak kategoriako txakolina eta Apartak kategoriako Kontseilu Arautzaileak babestutako ardoa.

Gure Aberria, aurtengo Txakoli instituzionala

Morgako Talleri Berria Upategiko Gure Aberria JDko txakolin instituzionalari kortxoa kendu dio Leioako Ostalaritza Eskolako Antonio Casares sommelierrak. Lehenik eta behin, urte-sasoi berri honi kortxoa kendu dio, eta urte-txakolinek eskaintzen duten izaera freskoa, afrutatua, loreduna eta ibilbide luzekoa nabarmendu ditu.

Bereziak kategorian, Galdakaoko Ostalaritza Eskolako Arantza Alvarezek txakolinari kortxoa kendu dio Zallako Virgen de Lorea Upeltegiko Otxaran Jaurerrian, ardo mota horrek tradizioaren eta modernitatearen artean islatzen duen sinbiosi perfektua egiaztatuz, bere bolumena, konplexutasuna eta harmonia gastronomikorako gaitasuna haztatuz.

Amaitzeko, Unai Urquijok Iri kortxoa kendu dio Bakioko Doniene Gorrondona upategiari, Apartak kategorian babestutako ardo gisa. Ardo horretan, izenak eskaintzen dituen baliabideak zabaltzen dituen begirada ez ezik, aukera gastronomikoen paleta ere aurkitu du Sommelierrak, ardo zuri hori haragiarekin gozatzeko uztarketa gisa proposatuz.