Javier Hurtado sailburuak Euskadik turismo gastronomikoan duen lidergoa nabarmendu du Turismo Gastronomikoaren Munduko Foroaren 8. edizioaren aurkezpenean

0
PRUEBA

Javier Hurtado kontseilariak, Zurab Pololikashvili OMTko presidentearekin, Joxe Mari Aizega Basque Culinary Centerreko zuzendari nagusiarekin, Félix De Paz García Industria, Merkataritza eta Turismo Ministerioko Turismo Lankidetza eta Lehiakortasuneko zuzendariorde nagusiarekin eta Azahara Domínguez Gipuzkoako Foru Aldundiko Mugikortasun, Turismo eta Plangintzako diputatuarekin batera, Turismo Gastronomikoaren Munduko Foroaren 8. edizioa aurkeztu du Madrilen, urriaren 5, 6 eta 7an.

Sailburuak nabarmendu du Euskadi egoitza iraunkorra dela, eta bi urtean behin Turismo Gastronomikoaren Munduko Foroa bezalako ekitaldi entzutetsua hartzen duela, bere tradizio eta kultura gastronomiko errotua dela eta. Euskal gastronomia nortasunaren ezaugarria eta gizarte-kohesioaren funtsezko ekitaldia da, eta, gainera, inspirazio-iturri da hainbat arlotan.

Euskadin gastronomia nazioartean ezaguna da eta bisitarientzako motibazio nagusia bihurtu da. Turismo gastronomikoa lehentasun bihurtu da Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailarentzat, eta Turismo eta Merkataritzako 2030 Plan Estrategikoaren funtsezko zutabea da.

Javier Hurtado sailburuak gonbidatuekin partekatu du gastronomia erakarpen turistikorako funtsezko motorra dela, modernitatea, benetakotasuna, kultura eta izaera bezalako ezaugarriak uztartzen baititu, Euskadik nazioarteko turismoan duen posizio lehiakorra sendotuz.

Euskadiren lidergo gastronomikoa honako hauen ondorio da: sukaldari aitzindarien ikuspegia, euskal tradizio gastronomiko aberatsa, gastronomiak eskualdean duen garrantzi soziala, kalitate handiko hezkuntza-erakundeak, hala nola Basque Culinary Center, eta bertako erakundeek turismo gastronomikoari ematen dioten laguntza irmoa.

Sailburuak nabarmendu du beharrezkoa dela Euskadiren lidergo enogastronomikoa indartzea, tradizioa eta abangoardia uztartuz, tokiko ekoizleei lagunduz eta sektorean berrikuntza sustatuz.

Iraunkortasuna funtsezko alderdia da, alde horretatik, eta Euskadik Turismoaren Kode Etikoa hartu du, Turismoaren Munduko Erakundeak babestuta, turismoan praktika arduratsuak sustatzeko. Gainera, duela gutxi, Turismo Sailak «Euskadi Gastronomika» Produktu Klubaren Balioen Karta aurkeztu zuen, sektore gastronomikoa profesionalizatu eta modernizatzeko.