Athletic Club: Sanceten gol bikainak ez du balio estreinakoan irabazteko

0

Ucheren golak, korner batean, Athleticen garaipena eragotzi du Getafe zailaren aurka

Athletic Clubek banakoarekin eman dio hasiera Ligako txapelketari Getafe CF taldearen aurka San Mamesen. Sanceten gol bikain batek, lehoiek izan zuten lehen abagunean, neurketa ezin hobeto jarri zuen, baina Bordalasen taldeak norgehiagoka berdindu zuen korner batean Uchek egindako burukadan.

Sentsazioak ez dira onak izan denboraldi hasiera honetan. Izan ere, Athletici asko kostatu zitzaion erritmoa ezartzea, bigarren jokaldiak irabaztea… Eta hori Getaferen aurka larrutik ordaindu egiten da. Lehoiak oso ondo babestuta egon ziren atean, Alex Padilla hasiberria zaindari bikaina izan baitzen. Alex Solarekin aurrez aurre egindako irteera bikainean nabarmendu zen.

Athleticek aurkaria gainditzea lortu zuen 26. minutuan, Sanceten oinetan area handiaren aurrekaldean heldutako baloian. Nafarrak zutoinaren ondoan jaurtiketa bikaina egin zuen, David Soriak urruntzeko ezinezkoa. Lehoiei partida ondo jarri zitzaien eta, horrez gain, Iñaki Williams, ezkerkada batekin, 2-0ekoa egitetik gertu egon zen.

Baina Getafek oso ondo ekin zion bigarren zatiari, Peter Federicok zutoinera egindako jaurtiketa barne, eta geroago Padillak Aleñarekin buruz burukoan ezkerreko hankarekin egindako urruntze itzela heldu zen. Madrildarrek berdinketa lortzeko merituak egin zituzten, eta azkenik korner batean banakoa lortu zuten, Ucheren burukadan 64. minutuan.

Athleticek Nico Williams zelairatu zuen emaitza hobetzen ahalegintzeko, 48.000 ikusle zutik jarrita. Europako txapeldunak desorekatu egin zuen hasieratik eta David Soria behartu zuen jaurtiketa gurutzatu batean eskuarekin kornerrera bidaltzeko. Etenaldi etengabeengatik, epailearen permisibitatearengatik eta luzapeneko bost minutu laburrengatik bere onetik aterata, zuri-gorriek azken aukera bat izan zuten Yuri Berchicheren ezkerkada baten bitartez, baina Getaferen atezainak baloia aldaratu ahal izan zuen. Ez zen besterik izan. Hamar egun barru izango dugun FC Bartzelonaren kontrako partida gogor prestatzea besterik ez dago.