Super Amara Bera Berak Beti Onak gainditu zuen atzo Egian (32-26)

0

super amara Bera Berak Egiako Torneoaren XXIX. edizioa irabazi du, partida lehiatu batean Replasa Beti Onak-i (32-26, 16-11 atsedenaldian), Melinda Louisen berragerpenean, iraupen luzeko lesioa gainditu ostean eta Imanol Álvarez jokalari guztien esanetara izan ondoren, Tapia eta Vazquez barne.

Bi taldeak Atarrabian elkar ikusiko dute berriro, jokoan puntuak dituela, abuztuaren 30ean, ostiralean (21etan). Gaurkoan ahul hasi dute norgehiagoka, bost baloi galera  bana hamar minututan eta nafarrak hamarrera iritsi dira lehen zatian. Hala ere, Egiako kiroldegia betetzen zuen publikoak ere jokaldi onak txalotu ditu, hala nola Brasilen jaurtiketak edo Hernandezen edo Erauskinen kontraerasoak. super amara Bera Bera, beti nagusi markagailuan, ez da tartea irekitzeko gai izan Encinasen geldiketen ondorioz. Louis 13. minutuan sartu da eta gol bikaina egin du hegaletik. Ogonovszkyren irteerarekin, lehen zatiaren erdian, donostiarrek abantaila ona hartu dute, hungariarrak harritu baititu Egian bildutakoak, jaurtitzeko duen gaitasunagatik (5/5) eta joko-ikuspegiagatik (20 ‘: 12-8). Beti Onakek ederki asmatu du hegaletik Garcia eta Urbitarte jokalarien bidez baina Kostic gelditzen hasi da Hernandezi korrika egiteko aukera emateko. Elba Alvarezek barrura egin du eta Etxeberriak atsedenaldira heldu auretik kontra-golean (16-10) bere taldeari abantaila erosoa eman dio.

Dena den, Replasa Beti Onak askoz hobeto sartu da partidara bigarren zatian eta 1-6ko partzialarekin, Canas, Costa, Hernández, Fernandez-Agustíren kontraerasoan, gol bakarrera jartzeko (17-16). Gavilanek sei metrotan asmatu du; Hernandezek, hegaletik, Arrojeriak eta Etxeberriak ere bai, baloi era akrobatiko batean hartuz, abantaila itzuli diote taldeari (21-17). Usurbilgo zentrala animatu egin da eta beste hiru ekintza positibo kateatu ditu abantailari eusteko, Joao lagun. Lucía Pradesek Gutierrez eta Canas geldiarazi ditu eta super amara Bera Berak Gavilan ikusi du partida hausteko (49 ‘: 27-22). Hernandezek eta Etxeberriak kontraerasoa jo dute, eta Brasilek Replasa Beti Onaken azken hiru golak egin ditu.

Ostegunean, Elgoibarren (18etan), super amara Bera Berak azken lagunartekoa jokatuko Zuazoren aurka, ostiralean (abuztuak 30, 21etan) Atarrabian ligari ekin aurretik.

Fitxa teknikoa: Super amara Bera Bera 32, Replasa Beti Onak 26

super amara Bera 32 (16+16): Kostic, Erauskin (2), Arrojeria (4), Álvarez (2), Gavilán (4), Karsten (2p) y Hernández (4) – hasierako zazpikoa- Tchaptchet (1), Arroyo, Ogonovszky (5), Tapia, Menéndez (1), Joao (1), Etxeberria (4), Vázquez, Louis (2, 1p) y Prades (o.a.).

Replasa Beti Onak 26 (11+15): Encinas, Zamora (2), Costa (2), Sans, Gutiérrez (1), Mallo (1) y Fernández Agustí (2) – hasierako zazpikoa – Brasil (6), García (2), Hernández (2), Canas (5, 1p), Urbitarte (1), Ainciburu, Zalgizuri, Arrasate y Luzuriaga (o.a.).

Epaileak: Oyarzun y Zaragueta (Nafarrak)

Kanporatuak: Arroyo, Erauskin por super amara y por Costa, Gutiérrez por Beti Onak

Partzialak: 2-2, 4-3, 7-4, 10-7, 12-8, 16-11 -descanso- 19-16, 22-19, 25-22, 28-22, 29-24 y 32-26