Ernesto Valverde: “Aurpegia ematen dugun taldea gara eta asteazkenean berdin egingo dugu”

0

Ernesto Valverdek Athleticek Estadi Olímpic Lluis Companysen jasandako porrota deitoratu du eta «eguneroko borrokarako» deia egin du hiru puntuak lortzeko

Athletic Club esku-hutsik itzuli da FC Barcelonaren aurka 2-1 galdu ondoren 2024-25 LaLigako bigarren partidan. Ernesto Valverdek honela laburbildu du Estadi Olímpic Lluis Companysen gertatutakoa: «Lehen zatian, partida irekiagoa izan da. Aukerak izan ditugu, haiek bezalaxe. Baina, bigarren zatiaren hasieran, aldageletatik indartsu zelairatu dira eta guk ez dugu ondo erantzun. Neurketatik atera behar dugun irakasagaia da. Zaila zen, berregiten saiatu gara, baina bigarren gola egin dute eta kolpe gogorra izan da guretzat «.

Hala ere, entrenatzaile zuri-gorriaren ustez, taldea sasoi onean iritsiko da ni norgehiagoka izango dituen aste zorrotz bati aurre egiteko: «Ondo gaude. Argi dago Barça bezalako aurkari baten aurka jokatzera zatozenean, edozein titulu irabazteko hautagaia dena, normala dela sufritu eta lan egin behar izatea. Aurreko egunean beste partida bat izan zen. Eguneroko borrokan zentratu behar gara neurketa guztietan hiru puntuak eskuratu nahi baditugu. Gaur ez dugu lortu, zaila zen, baina jipoi ederra hartu dugu neurketa berdintzen saiatzen. Asteazkenean beste aukera bat dugu hiru puntuak lortzeko. Beti aurpegia ematen dugun taldea gara, eta asteazkena berdin egingo dugu. Egia da ez ditugula lehen bi partidak irabazi eta orain estuago ekingo diogu Valentzia CFren aurkako neurketari«.