Alavesek denboraldiko lehen garaipena lortu du Donostiako derbian

0

Deportivo Alavesek denboraldiko lehen garaipena erdietsi zuen Errealari bat eta bi irabazi ondoren maldan gora jarri zitzaion neurketan. Toni Martinez izan zen gaueko protagonista nagusia, garaipenaren gola sartuz berdegunera salto egin eta minutu gutxira.

Aurrelariaren golak Gloriosoren aldeko lehia erabaki zuen. Hamar jokalarirekin zegoen, Mikel Oyarzabalek txartel gorria ikusi eta gero, Errealak hartu zuen abantaila markagailuan, Brais Mendezek, 32. minutuan, baloia saretara bidali ondoren. Txuri-urdinen golaren aurretik, Villalibrek eta Pica debutariak abagune argiak izan zituzten, baina biek Remirorekin egin zuten topo.

Markagailua kontran zuela iritsi zen Gloriosoaren bertsiorik onena. Lehen zatiko azken jokaldian, penaltia egin zioten Abqarri eta Asier Villalibrek ez zuen barkatu hamaika metroetatik. Berdinketarekin iritsi zen atsedenaldira.

Aldageletatik igaro ondoren, Deportivo Alavesek aurkariaren atea bilatzen jarraitu zuen. Erasoko aldaketek indar gehiago eman zioten. Ikututako lehen baloian, Toni Martinezek zutoinarekin egin zuen topo. Abisu bat besterik ez zen izan. Benetako kolpea minutu batzuk geroago iritsi zen. Aurrelariak, Carlos Vicentek eskuin hegaletik egindako erdiraketa bat baliatu zuen behin betiko 1 eta 2-koa ezartzeko.

Denboraldiko lehen garaipena eskuratuta, eta bigarren neurketa puntuak batuta, Deportivo Alavesek bere hurrengo erronkari begiratzen dio. Igande honetan (17:00), talde babazorroa Mendizorrotzara itzuliko da Las Palmasen bisita jasotzeko.