Amaia Barredo, Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza sailburua, Villanañeko XXXI. Angosto Azokan izan da, Añanako Kuadrillan. Gorka Salazar alkatearekin, Nerea Melgosa sailburuarekin, eskualdeko zinegotziekin eta foru ordezkariekin batera, inguruko udalerrietan gaztak egiten eta patatak landatzen dituztenen azalpenak jarraitu ditu Barredok.
Angostoko Santutegiaren inguruan Lurralde osotik etorritako ehunka pertsona izan dira aurten 31. edizioa betetzen duen nekazaritza eta abeltzaintzako azokan, Añanako Landa Garapeneko Elkarteak antolatuta.
Azokak Arabako Foru Aldundiaren, Eusko Jaurlaritzaren, Vital Kutxa Fundazioaren, Añanako Koadrilaren, Gaubeako Udalaren, Villañaneko Administrazio Batzarraren eta Komunitate Pasionistaren laguntza du. Helburu nagusia Añanako eskualdean eta inguruan kontsumo-produktuak lantzen, hazten eta egiten dituzten nekazari, abeltzain eta artisauen lana zabaltzea da.
Topaketa tradizional hau 1992an berreskuratu zen, urteetan ahaztuta egon ondoren, eta ordutik Angostoko Santutegiko zelaietan ospatu da. Amaia Barredok bertako abereak (behiak, zaldiak, ardiak eta ahuntzak) aintzat hartu ditu, eta barazkiak, lekaleak, gaztak, marmeladak, zukuak, eztia, hestebeteak eta haragiak, olioa, txakolina eta antzekoak erakutsi nahi izan ditu, baita zeramika, forja eta zura ere.
Añanako ADRk hainbat jarduera antolatu ditu, hala nola bertako produktuekin (Lurra, papera eta Salzedoko guraizeak) egindako sukalde-txiki tailerrak, Orienting, adin guztietarako egurrezko jokoak eta artzain-txakurren erakustaldia. Lumagorri oilasko pintxoak dastatzea goizeko beste erreferentzia bat izan da.