“Bellyfood” startupa, “Culinary Action! On the Road” Kopenhage geldialdiko irabazlea

0
PRUEBA

Bellyfood (Danimarka), osagai naturalekin egindako janari organikoak eskaintzen ditu elikadura-zundak dituzten pertsonentzat benetako elikagai aukerak emanez, Culinary Action!-en lehenengo geldialdiaren irabazle aukeratu dute. On The Road leihaketaren lehen geldialdia Kopenhagen antolatu da, foodtech startup-ei zuzendutako nazioarteko ekintzailetza-programa, Food & Bio Cluster Denmark, Danish Startup Group eta TechBBQ tokiko kideekin batera oraingo honetan.

Jens Erik Nissen, Food & Bio Cluster Denmark Kontseiluko kideak, eta Ander López, Basque Culinary Centerreko ekintzailetza-arduradunak inauguratu dute jardunaldia, irailaren 11tik 12ra Kopenhagen egin den TechBBQren startup ekitaldi handiaren barruan.

Sektoreko hainbat profil bildu ditu ekitaldiak: ekintzaileak, inbertitzaileak eta agritech sektoreko adituak. Ander López Basque Culinary Centerreko ekintzailetza-arduradunak GOe–Gastronomy Open Ecosystem proiektu estrategiko berriaren gakoak partekatu ditu bertaratutakoekin. Proiektu horrek zientzia eta gastronomia uztartzen ditu, eta “GOe: connecting the dots” izenburupean.

Irailaren 12an antolatutako Kopenhageko geldialdi honetan parte hartu duten startupek –Connecting Grounds, Bellyfood, NordAmado eta Nocla– beren proiektuak aurkeztu dituzte adituen epaimahai baten aurrean. Hauek dira epaimahaikideak: Ander López Basque Culinary Centerreko ekintzailetza-arduraduna; Henrik Boelsmand, Ejendom-eko teknologia-zuzendaria; Marc Hansen, Økoskabet-eko zuzendari nagusia (startup finalista On The Road-en 3. edizioan); Louise Heiberg, Nordic Foodtech VC-ko zuzendari nagusia; Claus Mortensen, Head of Business Growth Food porceo.

Hurrengo txapelketak urriaren 24an Rotterdamen, azaroaren 6an Tokion, azaroaren 19an Bareinen, 2025eko otsailean Londresen eta 2025eko martxoaren amaieran Bostonen izango dira. Tokiko ekitaldi bakoitzeko startup irabazleek ikerketa eta berrikuntza proiektuak garatzeko aukera izango dute, 20 orduz, BCC Innovation Basque Culinary Centerreko Gastronomiako zentro teknologikoan. Gainera, denbora horretan, startupek Basque Culinary Center eta GOe-ren ekosistemako adituen eta aholkularien sarerako sarbidea izango dute, eta hainbat motatako laguntza jasoko dute, hala nola zentroko inbertitzaileen sarerako sarbidea, network edo tokiko ekosisteman lur hartzeko laguntza.

Azkenik, tokiko sei startup finalistak final handi batean lehiatuko dira. Finala 2025eko apirilean izango da, Donostian, eta herrialde bakoitzeko irabazleak aurrez aurre jarriko dira. Finalean, “On The Road” ekimenaren laugarren edizioko startup irabazlea aukeratuko da, eta startupen inkubagailuan sei hilabetez egoteagatik sarituko da. Horrez gain, 25 orduko txartel gehigarri bat emango da ikerketa teknologikoko proiektuetarako.

Kopenhageko geldialdiko startup parte-hartzaileak Connecting Grounds, egoitza Aarhus-en duen startup-a, kafe-hondarrak snack-en, B2B gozotegien eta jatetxeen enpresentzako elikagai-osagai bihurtzen dituena.

Bellyfood  Danimarkako enpresa bat da, eta osagai naturalekin egindako janari organikoak eskaintzen ditu hodian. Elikadura-zundak dituzten pertsonentzat benetako elikagaien aukerak ematen dituzte. NordInvent, elikagaien industriako azpiproduktuak birziklatuz elikagaien alferrik galtzea murrizteko FoodTech-en irtenbide jasangarriak garatzen ditu NordInventek, ekonomia zirkularra eta ingurumen-jasangarritasuna sustatuz. Azkenik, Nocla-ren helburu nagusia aparteko hartzigarriak ekoiztea da, kalitate paregabea eskaintzeaz gain, elikadura kultura arduratsu eta iraunkorra ere sustatuko dutenak.

Culinary Action!

Culinary Action! Basque Culinary Centerren eta Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza Sailaren ekintzailetza gastronomikoko programa da, Haziren bitartez. Culinary Action! gastronomiako eta elikadurako ekintzailetza eta negozio berriak sustatzen ditu. 2014tik gune berean erakartzen ditu ekintzaileak, ikasleak, enpresak eta industria, eta gizartea, gastronomiaren sektorean benetako eragin sozioekonomikoa eragiteko. Berrikuntza disruptiboa katalizatzen du, elikadura-sistemari erronka egiten dioten startup eta proiektu jasangarriak sustatuz, hala nola foodtech, restech eta agrotech.

  • Informazio gehiago Culinary Action! On the Road eta geralekuetako izen-emateak: https://culinaryaction.com/ontheroad/

GOe–Gastronomy Open Ecosystem Basque Culinary Center buru duen proiektuak, estrategia partekatuan, eta Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza Sailak, Gipuzkoako Foru Aldundiak eta Donostiako Udalak babesten dute. Gastronomiaren eta elikaduraren etorkizuneko erronkei erantzuna eta maila emango die. Gros auzoan dago, Donostia-San Sebastián zentroan. Gastronomiaren arloko zientzia eta berrikuntzarako nazioarteko epizentro bihurtuko da, eta ikerketa-, prestakuntza- eta ekimen-jarduerak egingo ditu. Horrez gain, herritarrentzako topagune berriak eskainiko ditu, herritarrentzako gune berriak sortuz.