Amaia Barredok garaikurra eman dio Unai Lasori, Eusko Label Lau t´erdiko Pilota txapelketaren irabazlea

0
PRUEBA

• Unai Laso eta Peio Etxeberriaren arteko finala Bizkaia pilotalekuan jokatu da.

Bizkaia pilotalekua izan da igande honetan Eusko Label Lau t´erdiko Pilotaren Txapelketaren final zirraragarriaren agertokia. Bertan, Unai Laso pilotariak txapela lortu du, Peio Etxeberria aurkariari irabazita, Miribillako ikusleek animatutako partida lehiatu batean.

Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapena, Nekazaritza eta Arrantzako sailburuak, Amaia Barredok, garaikurra eman dio irabazleari eta nabarmendu du “Eusko Label bezalako kalitate-markek eta kirolak duten elkarlanaren garrantzia. Euskal pilota gure kulturaren ikurra da, eta gure tradizioak, lurraldea eta Euskadiko bikaintasuneko produktuak lotzeko aukera paregabea da”.

Barredok Eusko Label marka eta haren zigilupeko produktuak balioan jartzeko ekimen honen papera azpimarratu du.

Finalak eta txapelketak, oro har, ikusle ugari izan dituzte, eta horrek indartu egiten du txapelketa hau euskal kirol-egutegiko hitzordu garrantzitsuenetako bat bezala. Zentzu horretan, Eusko Label marka kudeatzen duen HAZI erakundetik eskerrak eman dizkiete pilotariei, zaletuei eta parte hartu duten erakunde guztiei, aurtengo edizioaren arrakastan lagundu dutelako.

Eusko Label-en babesarekin antolatutako Txapelketak markaren konpromisoa berretsi du kultura eta kirol tradizioak sustatzeko, gure lurraldeari lotutako nortasun, kalitate eta sustraitzearen balioak bizirik mantenduz.

Eusko Label produktuak

Eusko Label kalitate goreneko berme-marka bat da, Euskadiko Autonomia Erkidegoan ekoitzitako, eraldatutako eta/edo prestaturiko produktu agroalimentarioak identifikatzen dituena, bere kalitatea, espezifikotasuna edo berezitasuna batez besteko orokorraren gainetik dagoena.

Gaur egun, markak honako produktu sorta zabala hartzen du bere baitan:

Hegaluzea eta Atun Gorria / Gure Arrantza: Arrantza artisaua eta tresna tradizionalekin harrapatutako arrainak.

Euskal Okela eta Baserriko Haragia: Euskadiko baserrietan jaiotako eta hazitako abereen haragia.

Euskal Gatza: Iturri gazien bidez lortutako gatza, artisau-erauzketa teknikekin ekoitzia.

Baserriko Oilaskoa: Aire librean hazitako eta modu natural batean elikatutako oilaskoak.

Euskal Esne Bildotsa: Euskadiko baserrietan jaiotako eta hazitako bildotsen haragia.

Eztia: Artisau-erara ekoitzitako eztia, bere propietate biologiko eta nutritibo guztiak mantentzen dituena.

Arabako Aleak: Arabako lurraldean ekoitzitako zerealak, kalitate handikoak eta ingurumenarekiko errespetuzko teknikekin landuak.

Baserriko Txerria: Euskadiko baserrietan hazitako txerrien haragia, kalitate handikoa eta osasun-berme handikoa.

Antxoa / Gure Arrantza: Arrantza artisaua eta tresna tradizionalekin harrapatutako antxoak, freskotasun eta kalitate bikainekoak.

Baserriko Arrautza: Euskadiko baserrietan ekoitzitako arrautzak, kalitate handikoak eta freskoak.

Euskal Lekaleak: Euskadiko baserrietan ekoitzitako lekaleak, kalitate handikoak eta ingurumenarekiko errespetuzko teknikekin landuak.

Euskal Esnea: Euskadiko abeltegi iraunkorretan ekoitzitako esne freskoa, kalitate handikoa eta zapore eta nutrizio-balio handikoa.

Oliba-Olio Birjina Estra: Euskadiko oliba-olio birjina estra, kalitate handikoa eta zapore bereizgarria duena.

Arabako Patata: Arabako lurraldean ekoitzitako patatak, kalitate handikoak eta zapore bereizgarria dutenak.

Euskal Barazkiak: Euskadiko baserrietan ekoitzitako barazkiak, kalitate handikoak eta freskoak.

Gernikako Piperra: Gernika inguruan hazitako piperrak, kalitate eta zapore paregabeagatik ezagunak.

Euskal Tomatea: Euskadiko baserrietan ekoitzitako tomateak, kalitate handikoak eta zapore bereizgarria dutenak.

Ibarrako Piparrak: Ibarra inguruan hazitako piperrak, kalitate eta zapore paregabeagatik ezagunak.

Berdela / Gure Arrantza: Arrantza artisaua eta tresna tradizionalekin harrapatutako verdela, freskotasun eta kalitate bikainekoak.

Eusko Label markak produktu hauek guztiak bermatzen ditu, kalitate goreneko estandarrak betetzen dituztela ziurtatuz eta kontsumitzaileei produktu seguru, osasuntsu eta zaporetsuak eskaintzen dizkiela.