Javier Hurtado sailburuak: “Ostalaritzaren zeregina funtsezkoa da gure produktua esperientzia gastronomiko bihurtzeko, horrek ematen baitio Euskadiri nazioartean duen ospea”

0

Turismo, Merkataritza eta Turismo sailburuak Ardoarabaren aurkezpenean parte hartu du gaur. Bertan, ekitaldia nabarmendu du, “hiri osoa inplikatzen duelako bere garapenean, hainbat plazatan kokatutako guneekin, historia duten hiriko jauregi eta espazio berezietan dastaketak eginez eta ostalaritzako saltoki eta lokalekin elkarlanean egindako jarduerekin. Horrela, gure produktuek, ostalaritzak, merkataritzak eta turismoak bat egiten dute gure lurraldearen irudi onena emateko”.

Enogastronomiaren eta lurraldearen dinamizatzaile gisa, Turismo Sailetik eta Basquetourren bidez, Ardoaraba babesten da “Euskadi Gastronomika gure sarearekin, 15 urtez sare horretako kide diren 570 enpresa baino gehiagori babesa eman baitie. Euskadi Gastronomika sareak Euskadiko turismo gastronomikoaren eskaintzaren benetakotasuna eta bikaintasuna artikulatu eta indartu nahi ditu, kultura gastronomikoarekin lotutako enpresa, profesional eta erakundeei esker, Euskadi bakana eta liderra egiten duten balioak partekatzen baitituzte esparru honetan”.

Ildo horretan, sailburuak gogorarazi duenez, gastronomia da bisitatzen gaituztenen motibazio nagusietako bat, eta “funtsezkoa da azpimarratzea gastronomiarekin lotutako jardueretan eskutik lan egin behar dela gure komunitateentzat etorkizun jasangarriagoa eta erresilienteagoa eraikitzeko. Eta jarduera horiei buruz hitz egiten dudanean, turismoaz ez ezik, ostalaritzaz ere ari naiz. Gure ostalarien zeregina funtsezkoa da gure produktua esperientzia gastronomiko bihurtzeko, gure lurraldeari kalitatea eta nazioarteko ospea ematen baitio. Horregatik, hain da garrantzitsua elkarrekin lan egitea, ekoizleak, ostalariak, merkatariak eta enpresa turistikoak, lider izaten jarraitzeko”.