- Euskal administrazioak Arabako Errioxako ardo guztiei laguntzea.
- Gasteizko Villasuso jauregian
Amaia Barredok, Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza sailburuak, «Summun-Ardoaren hitza» jardunaldiari hasiera eman dio Gasteizen, Ardoaraba azokan, Hazi Fundazioaren laguntzarekin, Arabako Errioxako ardo guztiei administrazioak emandako laguntza eta lankidetza publiko-pribatuaren beharra aipatuz.
Jose Ignacio Jungitu enologia eta aurkezleak galdetuta, Amaia Barredok «premium» ardoak azpimarratu ditu mahastien, upeltegien eta enologiaren laborantzari eta zainketari dagokienez, baita tokiko eta nazioarteko merkaturatzeari dagokionez ere.
Patricia García, Gasteiz On merkatarien elkarteko presidentearekin, eta Raúl Pérez Iratxeta sailburuordearekin batera, Barredok Pedro Ruiz “Bodegas Aiurri”, Lezan kokatua, eta Tao Platón, “Bodegas Bideona”, Eskuernaga, entzun ditu Gasteizko Villasuso Jauregian.
Bi upeltegiek tradizioa eta modernotasuna uztartzen dituzte mahastizaintza iraunkorraren barruan, mahasti historikoak berreskuratzen dituzte eta kalitate handiko ardoak ekoizten dituzte.
Era berean, zehaztu da Bastidako uzta-biltzaile talde batek, Telmo Rodriguez´en babesarekin, proiektu berezi bati ekin diola, Bastidako mahastiekin duen ikuspegia eta lotura islatzen duen ardoa sortuz. Eskualdeko ardogintza-ondarearekin lotura handia duen enologo ospetsuaren eta tokiko ekoizleen arteko lankidetzak tradizioa biziberritzen du, Arabako Errioxako mahastizaintza- eta ardogintza-praktiken dinamismo berri batekin.
Mahai-inguruan prozesuaren erronkak eta lorpenak aipatu dira, baita belaunaldien arteko ezagutzaren transmisioaren balioa ere.
Frederiz Galtier, Bruselako Munduko Lehiaketaren ordezkaria, eta Sylvain, Wine Space enpresakoa, izango dira arratsaldeko saioko protagonistak. Bertan, mahastizaintzaren eta ardogintzaren sektoreak gaur egun dituen joera nagusiak nabarmenduko dira, sektoreko ekitaldi handien esperientzia oinarri hartuta, bereziki Bruselako Concours Mondial (CMB).
Wine Space, CMBko bazkide den Bordeleko enpresa gaztea, ardo sarituen dastaketaren protagonista izango da (Arabako Errioxa eta Txakolinak). Adimen artifiziala erabiltzen duen abangoardiako teknologia konektatu bati esker, dastatze honek tradizioa eta berrikuntza teknologikoa uztartzen dituen esperientzia murgiltzailea eskainiko du.