Raúl Pérez Iratxeta: «NoLo edariak aukera paregabea dira, eskaintzen duten aukera zabalari esker»

0
  • EDA Drinks Summit´en bigarren jardunaldia, gaur Donostian, sektoreko profesionalekin eta mailako zaleekin.
  • Kontsumo osasungarriaren eta auto zaintzaren ikuspegirako joera berriak
  • Alkoholik gabeko edo maila txikiko edariak asmatzen dituzten elaboratzaile berriak

Raúl Pérez Iratxeta Eusko Jaurlaritzako Elikadura eta Landa Garapeneko sailburuordeak gaur goizean Donostian adierazi duenez, «NoLo edarien kategoria aukera paregabea da Euskadirentzat, aukera zabala eskaintzen baitu. Erronka bat da gaurko eta aukera bat biharko egunerako «.

Pérez Iratxetak EDA Drinks Summit-en parte hartu du – NoLo edariei eskainitako psimposiuma – alkoholik gabe edo alkoholaren presentzia txikiarekin-. Basque Culinary Center-eko Auditorioan egin du bigarren saioa, sukaldaritzako espazioetan eta sommelier eta areto-buruen paperean oinarrituta, NoLo edariak beren espazio eta kontzeptu gastronomikoetan aurkeztean.

Joxe Mari Aizegak, Basque Culinary Centerreko zuzendari nagusiak, adierazi duenez, «EDA Drinks & Wine Campus berrikuntza eta pasioarekin jaio da gure esentziaren erdigunean», eta «NoLoko ekintzaileen energia zoragarria eta mundu honetan gertatzen ari den berrikuntza oso interesgarria da». Gastronomiaren etorkizunean garrantzitsua izango den errealitate baten aurrean gaude «.

Eduardo Aginako Arabako Foru Aldundiko Arlo Estrategikoen zuzendariak adierazi duenez, «NoLo nitxo bat baino askoz gehiago da. Atsegin handia da ikustea nola jende gaztea inplikatzen den. Are gehiago, mahastizaintzaren eta ardogintzaren munduan aldaketak izango direla jakinda «.

Lehen hitzaldian Kadeau jatetxe daniarreko Alberto Segade eta Pancho Cárdenas izan dira protagonista. Bere erakusketak NoLo uztartzeei buruz hitz egin du Europako iparraldeko goi mailako sukaldaritzan, eta nabarmendu duenez, «gaur egun ikusten dugu kontsumitzaileek modu kontzienteagoan aukeratzen dutela edatea, eta edari mota horien eskaerak izugarri hazi direla azken urteetan». Curro Polo Basque Culinary Centerreko doktoreak gaineratu duenez, «NoLo edariek konplexurik gabe hartzitzen uzten digute».

Beatriz Fernández Loizaga Global Brand Alkoholik Gabeko Zuzendariak eta Ingrid Vico Mahou San Migueleko Third Parties Manufacturers eta “Cultura Cervecera” enpresako buruak azaldu dutenez, «Espainiak Europako biztanleriaren % 7 hartzen du, eta alkoholik gabeko garagardoaren % 17 kontsumitzen du; beraz, mundu mailan bigarren aktorea da, Germaniaren atzetik soilik».