Barakaldoko Hornidura Merkatuak hurbileko produktuen kontsumoa sustatzen du Garapen Iraunkorreko zinegotzigoaren laguntzarekin

0
PRUEBA

Hirugarren urtez jarraian, inguruko nekazari eta abeltzainen produktuak Barakaldora hurbiltzeko jarduera-programa bat jarri du martxan Hornidura Merkatuak. Ekimen horiek Garapen Iraunkorraren eta Ingurune Naturalaren zinegotzigoaren laguntza dute, dirulaguntza espezifiko baten bidez, hurbileko kontsumoa sustatzeko politikaren barruan. Carlos Fernandez alkateordeak, Alba Delgado alorreko zinegotzi ordezkariak eta Antonio Arce merkatuko gerenteak aurkeztu dituzte gaur ekimen horiek.

«0 kilometroko produktuak kontsumituz, gure nekazariei eta irabazleei laguntzen diegu, eta, aldi berean, ingurumena zaintzen eta ekonomia zirkularra eta solidarioagoa sustatzen laguntzen dugu», nabarmendu du Fernandezek. Ekimenak merkatua dinamizatzea ere bilatzen du, Barakaldoko eta Ezkerraldeko produktu freskoen erreferentea baita. «Azken urteotan, aldi baterako irekiko diren hainbat postu itxi dituzte, eta eskaintza erakargarria izango da herritarrentzat», azaldu du bigarren alkateordeak.

Hornikuntza Merkatuan erostea «kalitatezko produktuen bermea da, eta askoz erosoagoa eta ekologikoagoa: oinez etor zaitezke, autoa etxean utzita», gaineratu du Delgadok, eta Garapen Iraunkorraren eta Ingurune Naturalaren arloa 2021etik instalazioekin elkarlanean arrakastaz ari dela gogorarazi du.

Jarduerak joan den astean hasi ziren eta urtea amaitu arte merkatuan bertan egiten dira astean hiru egunetan: ostegun, ostiral eta larunbatean. Orain arte hutsik zeuden postuetan, ogia, gazta, eztia, txakolina… saltzen dira. Era berean, helduentzako eta haurrentzako talde-tailerrak egingo dira, eta postu nagusia, berriz, dastatzeak egiteko eta kafetegi gisa erabiliko da.

Abenduaren 1ean, 12: 30etik aurrera, haragi-paella dastaketa egongo da, eta larunbatean, hilak 9, sukaldaritza tailerra gure lurraldeko Km0 produktuekin, barakaldarrek zuzenean ikus dezaten errezeta errazak nola egiten diren eta hurbileko produktuak etxera eraman ditzaten.

SANTO TOMAS ETA LANDA-EREMUKO EMAKUMEEI OMENALDIA

Abenduaren 16an, iaz bezala, programazio berezia egingo da San Tomas eguna dela eta. Azokako ekitaldien puntu gorena izango da, eta talo, artisautza, kale-animazio eta abarren postu bat izango du. 11: 00etan haurrentzako jolasak hasiko dira eta ordu erdi geroago txakolin eta gazta dastaketa, nahiz eta inaugurazio ofiziala eguerdian izango den.

12: 30ean, omenaldia egingo zaie landa-eremuko emakumeei, eta oroimenezko opari bat emango zaie; 13: 15ean, pintxoak dastatuko dira, Usoa tailerraren eskutik. Ondoren, 14: 00etan, paella herrikoi bat egingo da Gurutze Gorriaren mesedetan.

Hurrengo egunetan ekintzen programazioak jarraituko du, larunbatean, hilak 23, Olentzeroren bisita nabarmenduz. Aurretik, 11: 00etan tarta tailerra egongo da etxeko txikienentzat. Abenduko azken astean gaztaina erreak banatuko dira.

Ekitaldi guztiak musika talde eta kontzertuekin girotuko dira
akustikoak.