Ordezkaritza urdina bi liga handietako lehen jardunaldian

0

Antiguoko jokalari ohietako batzuek Espainiako futbol liga nagusietako 24/25 denboraldiko lehen jardunaldian parte hartu ahal izan dute.

LaLiga SmartBanken, Oier Gastesi jokalaria Athleticen deialdian egon zen Getaferen aurka San Mamesen jokatu zen partidan. Gainera, Gorka Guruzetak eta Yuri Berchichek 90 minutuak jokatu zituzten, taldean duten garrantzia beste denboraldi batez berretsiz.

Realaren eta Rayo Vallecanoren arteko partidan,  Anoetan, zeina 1-2 bukatu zen talde bisitariaren alde, Martin Zubimendi bigarren zatian sartu zen eta gola sartu zuen Errealarentzat. Bestalde, Ander Barrenetxeak 25 minutu jokatu zituen, eta Unai Lopezek, bere jaioterrira itzuliz, Rayorekin jokatu zuen lehen zatia.

Azkenik, Jesus Owono Alavesekin Vigo aldera bidaiatu zuen, Celtaren aurka 2-1 galdu zuelarik talde babazorroak.

Hypermotion Ligan, hiru jokalari urdin ohik ere ordezkatu zuten Eibar bere debutean. Martin Merquelanzek, titular izan zenak, jardun nabarmena izan zuen, eta luzaroko lesioaren ondoren maila bikainera itzultzea lortu zuen. Jon Guruzeta ere hasierako hamaikakoan izan zen eta golerako funtsezko asistentzia eskaini zuen, 1-0koa erraztuz (hala amaitu zen lehia). Gainera, Peru Nolaskoainek funtsezko pieza izaten jarraitzen du Joseba Etxeberriarentzat, eta 90 minutuak jokatu zituen Castelloren aurka.

Gainera, Julen Lobetek debuta egin zuen Malagarekin partida ofizialean, Racing Ferrolen aurkako 2-2ko berdinketan, Galizian jokatu zen no gehiagokan.

Bestalde, Burgosek Ander Martin deialdian sartu zuen, baina ezin izan zuen Cartagenaren aurka lortutako 3-1eko garaipen partidan parte hartu.

Azkenik, Alex Petxarromanek 90 minutuak bete zituen A Coruñako Deportivorekin, Riazorren jokatu zen Oviedoren aurkako partidan, non asturiarrek irabazi zuten 0-1ekoarekin.

Jakina denez, horietako bakoitzak egiten dituen urratsei adi jarraituko dugu. Izan ere, azken finean, albiste honek argi eta garbi uzten du askok euren arrastoa uzten jarraitzen dutela futbol profesionalean. Lerro hauetatik denboraldi bikaina opa dizuegu, mutilak.