José Luis Rebordinosek Amaia Barredori zehaztu dizkio Donostiako Zinemaldiko «Culinary Zinema» saileko programazioa eta sustapen gastronomikoko jarduerak

0

Sailburuak eta Zuzendariak bertako produktuek eta bertako elaborazioek pizten duten interesa aztertu dute

José Luis Rebordinos Donostiako Nazioarteko Zinemaldiko zuzendariak eta Amaia Barredo Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza sailburuak «Culinary Zinema» atalean sartzen diren programazioa eta sustapen gastronomikoko jarduerak aztertu dituzte gaur goizean Eusko Jaurlaritzaren Lakuako egoitzan. Era berean, Kursaal ondoan dagoen karpa handiak hartuko dituen topaketa profesionalak aztertu dituzte, zinearen munduko nazioarteko profesionalek estimatzen dituzten euskal elikadura eta bertako produktuak sustatzeko.

Jose Luis Rebordinosek Amaia Barredori aitortu dionez, «bisitatzen gaituztenek – zuzendariek, aktoreek, ekoizleek eta abarrek – harreman estua dute aurkitzen duten eskaintzarekin, hiri gastronomiko eta kulturalaren arloan, Donostian eta bere inguru osoan. Zinemaldiaren bi asteak gainditzen dituen zerbait da, eta orain urte osoan zehar zabaltzen da bere intereserako. Gastronomia hori herrialdearen erreferentzia da».

Amaia Barredo´k «El hoyo 2» filmaren mundu mailako estreinaldiaz interesatu da. Estreinaldi horrek Culinary Zinema itxiko du, lehiaketatik kanpo, Donostiako Zinemaldiko saila. Sail horrek gaikako afariekin lotzen ditu filmak, eta «Mugaritz. Sin pan ni postre «, Paco Plaza´ren dokumentala Andoni Luis Adurizen jatetxeko sormen prozesuari buruz. Afaria gastronomiako talentu gazteek egingo dute Edorta Lamo sukaldariarekin (Arrea!). Paulo Airaudo argentinarrak «Amelia» (bi Michelin izar), «Da Filippo» eta «Ibai» jatetxeen lanak eskainiko ditu irailaren 24ko afarian, Ayuko Tsukahara zinemagilearen «Grand Maison Paris» filmarekin uztartuta.