Lekarozko ‘Kortaria’ gaztandegiak laugarren aldiz irabazi du Ordizia Txapeldun Saria

0
PRUEBA

Lekarozko (Nafarroa) ‘Kortaria’ gaztandegiak laugarren urtez jarraian irabazi du Ordizia Txapeldun lehiaketa, non azken hamar urteetako irabazleak lehiatuko diren ardi latxaren esnearekin egindako gazten lehiaketan. Raul Pérez Iratxeta sailburuordea lehiaketan eta sari banaketan izan da

Ordizia Txapeldun XXXVII. lehiaketan, Gipuzkoako Goierriko azoka ospatzen den egunean, sei gazta ketu eta lau zuri aurkeztu dira, Ordiziako Udalak ohar baten bidez jakitera eman duenez.

Kortaria gaztandegiak, gainera, Urrezko Gazta jaso du, 8,5 puntutik gorako puntuazioa lortu duten produktuek 8,8 puntu lortu baitituzte. Bigarren saria Joseba Insausti ordiziarraren ‘Otatza’ gaztandegiak jaso du, eta hirugarrena Ilarduiako (Araba) ‘La Leze’ gaztandegiak.

Epaimahaia Patxi Pérez Elortondo eta María Victoria Urresti (Idiazabal Jatorri Deiturako teknikariak), Iñaki Arrieta (Rekondo jatetxea, Donostia), Arantxa Agirrezabala (Kattalin erretegia, Beasain) eta Roberto Ruiz (Hika Txakolindegia, Billabona) sukaldariek eta Eli Belauntzaran eta Aitzol Zugasti kazetari gastronomikoek osatu dute.