Uda honetan turismoa sustatzeko Bilbao Bizkaiak gastronomiaren aldeko apustua egin du

0
PRUEBA

Bilbao Bizkaiak bidaiariak gonbidatzen ditu uda honetan Michelin izarra duten jatetxeen helmuga distiratsu batera eta, begiratzen duzun lekutik begiratuta, jateko moduan dagoen hiri batera. Bilboko Udalak eta Bizkaiko Foru Aldundiak turismoa sustatzeko bi ideia aurkeztu ditu, Covid-19-aren markatutako urte batean bisitariak erakartzeko.

Juan Maria Aburto, Bilboko alkatea, eta Ainara Basurko, Ekonomia Sustatzeko diputatua,  Bilbao Bizkaiak dituen Michelin izarrak dituzten hamar sukaldarietako bederatzirekin batera izan dira. Horiek dira udako kanpainetako bi protagonistak, hiria eta lurraldea helmuga bereizi eta balio erantsi handikoa bihurtu nahi dutenak osasun-alerta globalak egutegiak eta sustapen-estrategiak birplanteatzera behartu duen une honetan.

Bilbao Bizkaiak gastronomia aukeratu du bisitariak erakartzeko elementu nagusi gisa eta, joerari jarraituz, gutxiago etorriko dira nazioartetik eta gehiago hurbileko merkatuetatik. Beste urte batzuetan ez bezala, hegazkina gutxiago erabiliko da eta ibilgailu pribatua gehiago, eta horrek itzultzera animatuko ditu hirian eta lurraldean beste batzuetan egon diren turistak eta bisitari horiek malguagoak izango dira plan eta ibilbideetan.

Juan Mari Aburtok eta Ainara Basurkok azaldu dutenez, kanpainek Bilbo eta Bizkaiko sukaldaritza-handitasunak espektro zabal baten nabarmentzearen alde egiten dute: tokiko ekoizpenetik hasi, pintxoak eta sukaldaritza tradizionalera, goi mailako gastronomiatik eta txakolinarekin lotutako enoturismotik igarota. Gastronomia da Bilbao Bizkaira hurbiltzen diren bisitarientzat erakargarri handienetako bat. Eta, gainera, hiriko eta lurraldeko jarduera ekonomikoan eragin handia duen eskaintza bereizia bideratzea ahalbidetzen duen osagaia da.